Robert De Niro's The Greenwich Hotel

5 augustus 2008 Bron: Express.be
Robert De Niro investeerde samen met een zakenpartner zo'n 43 miljoen dollar in de renovatie van het 'The Greenwich Hotel', gelegen in het mondaine TriBeCa-district in New York City. Al in 2004 sprak De Niro over dit project in termen van 'zeer luxueus, vooral bedoeld voor rijke mensen die een tijdje in New York moeten zijn, zoals filmsterren'. De Niro heeft blijkbaar niet enkel acteertalent, want de manier waarop dit hotel werd aangekleed moet qua kwaliteit en klasse niet onderdoen voor zijn beste films.

Toch liep de opening vertraging op toen het New York City Landmarks Commission vaststelde dat het luxueuze penthouse, dat op het dak werd bijgebouwd, illegaal was omdat het niet correspondeerde aan het oorspronkelijke bouwplan.

Het hotel beslaat 8 verdiepingen en beschikt over 75 kamers en 13 suites. Elk daarvan werden volledig individueel gedecoreerd. Daarvoor liet De Niro zich leiden door verschillende culturele invloeden, wat resulteerde in zijden Tibetaanse tapijten, maar bijvoorbeeld ook Marokkaanse tegels in de badkamers. De lobby doet -in tegenstelling tot de megatoestanden die Amerikanen gewoon zijn- eerders zuiders aan en is voorzien van grote boekenkasten en comfortabele feauteuils. Het geheel wordt geaccentueerd door een met handgemaakte Italiaanse tegels bezette vloer.

The Greenwich Hotel beschikt ook over een Shibui Spa, een overdekt en verlicht zwembad en een fitness center. Het restaurant is in handen van de bij Hollywoodsterren ‘chef-aan-huis' Agostino Sciandri.

Wie wil kunnen zeggen dat hij een nachtje bij De Niro heeft doorgebracht, moet daarvoor minstens 725 dollar (€ 460) betalen. Er zijn ook duurdere kamers, maar die kunnen niet online worden geboekt.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo