Algemeen

Roadshow WTCB - FOD Economie

De bouwprofessioneel wordt vandaag de dag geconfronteerd met een grote toevloed aan Europese normen en alsmaar strenger wordende reglementeringen, die echter ook vaak aan de grondslag liggen van belangrijke innovatieve ontwikkelingen waarvan de industriële eigendom beschermd dient te worden. Binnen de huidige bouwsector heerst er dan ook een reële nood aan sensibilisering en informatie hieromtrent. Het is immers onontbeerlijk dat de verschillende bouwpartners – ongeacht de omvang van hun bedrijf – elkaar goed begrijpen en over dezelfde hulpmiddelen beschikken.

De Federale Overheidsdienst 'Economie' en het WTCB hebben daarom beslist om op 4, 5, 6, 12 en 13 november 2008 in de vijf Vlaamse provincies een Roadshow te organiseren rond het thema normen, STS, TV’s, verplichte (CE-markering) en vrijwillige (ATG, BENOR) labels, octrooien, ...

Programma

Teneinde zoveel mogelijk rekening te houden met de diverse bouwpartners, werd beslist om de informatiesessies als volgt op te splitsen en te organiseren :

• een namiddagevenement voor architecten, fabrikanten, ingenieurs-raadgevers, bouwheren, ... met een reeks thematische uiteenzettingen en stands, alwaar ze een antwoord kunnen vinden op al hun specifieke vragen.

• een avondevenement voor bouwaannemers die lid zijn van het WTCB, met een uiterst gediversifieerde en aantrekkelijke invulling teneinde het succes van dit evenement te garanderen.

Bouwbedrijven die gevestigd zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden verzocht deel te nemen aan de activiteiten die doorgaan in Vlaams-Brabant of Waals-Brabant.

De informatiesessies zullen plaatsvinden:
• op 4 november 2008 in de Meeting- en eventcentrum Staf Versluys te Bredene
• op 5 november 2008 in de Eskimofabriek te Gent
• op 6 november 2008 in het Best Western Hotel ter Elst te Edegem
• op 12 november 2008 in De Montil te Affligem (Essene)
• op 13 november 2008 in de Abdij Herkenrode te Hasselt
Build for Life