Vastgoed

Rijke senioren willen grote, gelijkvloerse koopwoning

De steeds rijker wordende nieuwe senioren willen grote, gelijkvloerse koopwoningen. Dit komt naar voren uit de publicatie Senioren op de Woningmarkt van het ministerie van VROM. Volgens de onderzoekers zit deze groep niet te wachten op kleine seniorenwoningen in een complex waar ze zorg kunnen krijgen.

`Het liefst blijft men thuis en anders zal men weliswaar kleiner willen wonen, maar ook niet heel erg veel kleiner.` Projectontwikkelaars moeten er rekening mee houden dat het klassieke beeld van de ouderenwoning als tweekamerwoning niet meer opgaat. De 55-plussers die een eengezinskoopwoning hebben, zullen geneigd zijn daar zo lang mogelijk te wonen. Ouderen die willen verhuizen, hebben behoefte aan zogenoemde nultredenwoningen.

Vanaf een jaar of 60 wil circa 50% van de verhuisgeneigden een woning waarvan de woonkamer zonder trappen van buitenaf bereikbaar is en waarbij de badkamer, slaapkamer en keuken vanuit de woonkamer bereikbaar zijn zonder te hoeven traplopen. Vanaf een jaar of 75 geldt dit voor 80% van de verhuisgeneigden.

Gebaseerd op: Cobouw