Architectuur

Rietveldprijs voor Kantorenpark Papendorp

De Rietveldprijs 2009 is toegekend aan Kantorenpark Papendorp van Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving en West 8. Dat maakte de stichting Rietveldprijs vrijdag bekend. Het is voor het eerst dat de jury een stedenbouwkundig plan beloont met de prestigieuze Utrechtse architectuurprijs.

Al diverse malen zijn projecten in Papendorp geselecteerd of genomineerd voor de Rietveldprijs. De stedenbouwkundige drager van deze staalkaart van architectuur is twee jaar geleden voor het eerst op de lijst van de Utrechtse Architectuurprijs verschenen.

De stedenbouwkundige kwaliteiten maakte indruk op de jury, al werd geconcludeerd dat de invulling nog niet tot volle wasdom gekomen was. Na twee jaar is het bijzondere karakter van dit kantorenpark erkend, zo stelt de stichting.

,,De heldere stedenbouwkundige structuur, het groene karakter met verscholen functies onder het grastapijt en de onverwachte combinaties van functies stemden de jury zeer positief en hebben hen doen besluiten het kantorenpark aan te wijzen als winnaar.”

Lees verder op Architectenweb.nl