Verbouwen

Rietveld Paviljoen gaat donderdag weer open

Donderdag 14 oktober 2010 zal het Rietveld Paviljoen bij het Kröller-Müller Museum opnieuw worden geopend. Het paviljoen is in 2010 door architect Bertus Mulder gerestaureerd in opdracht van de Rijksgebouwendienst.

Het Rietveld Paviljoen in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum in Otterlo was niet meer met regulier onderhoud op een goede en verantwoorde manier in stand te houden. Het paviljoen is gedemonteerd en op basis van de bouwtekeningen uit 1965 opnieuw opgebouwd. Hierbij is gebruik gemaakt van hedendaagse materialen met de uitstraling / textuur van de materialen die Rietveld oorspronkelijk heeft gebruikt. Waar mogelijk zijn bepaalde bouwmaterialen hergebruikt. Donderdag zal het paviljoen feestelijk in gebruik worden genomen.

Om 16.00 zal Liz Kreijn, hoofd collectie en presentatie van het Kröller-Müller Museum een welkomstwoord uitspreken. In het verdere programma wordt aandacht besteed aan de aanleiding en de keuze voor de restauratie, de restauratie zelf en de betekenis van het Rietveld-paviljoen voor het Kröller-Müller Museum. Naast Liz Kreijn komen Bert van Bommen, coördinator adviseur Monumenten van de Rijksgebouwendienst en de restauratiearchitect Bertus Mulder aan het woord.

Lees verder op Architectenweb.nl