Richt je badkamer zo efficiënt mogelijk in

25 mei 2018 Bron: Bouw & Wonen
Richt je badkamer zo efficiënt mogelijk in
Het is waarschijnlijk één van de belangrijkste ruimtes in huis; de badkamer. Vaak kijk je dan ook kritisch naar de oppervlakte van een badkamer zodat je weet dat je genoeg ruimte hebt in de badkamer. Maar wanneer dit niet het geval is en je dus een kleine badkamer hebt wil je dit zo efficiënt mogelijk inrichtingen zodat je toch van je badkamer kunt gaan genieten. Wij zetten graag een paar handige tips voor je op een rijtje zodat ook jij je badkamer zo efficiënt mogelijk inricht en er dus het maximale uithaalt;

Ingebouwde meubels

Dit is een oplossing dat vaak voorkomt in een kleinere badkamer, met ingebouwde meubels zorg je er namelijk voor dat je alle spullen kwijt kan en het neemt veel minder ruimte in beslag dan met ‘gewone’ meubels. Daarnaast zorgen ingebouwde kasten voor een hele moderne look in de badkamer, afhankelijk van de structuur van de ruimte bieden deze ingebouwde meubels veel opbergruimte en zorgen ze voor samenhang in de badkamer. Vaak zitten er ook ingebouwde lichtbalken in deze meubels, dit zorgt voor nog meer sfeer.

Grote tegels

Misschien wel de belangrijkste tip voor bij het groter laten lijken van je badkamer is om grote tegels te gebruiken, wanneer je kleine tegels plaatst in een kleine badkamer zorgt dit er namelijk voor dat de badkamer optisch nog kleiner gaat worden en dat willen we juist niet.

Transparantie

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je privacy wil hebben wanneer je aan het douchen bent, echter zorgen dingen zoals gesloten douchecabines en tussenwandjes ervoor dat de ruimte een stuk kleiner oogt. Wanneer je een doorzichtige douchewand gebruikt oogt de badkamer gelijk een stuk groter. Ook lichte kleuren in een badkamer zorgen voor optisch meer ruimte en is dus niet alleen voor de sfeer te bepalen in de badkamer. Vooral daglicht speelt hier een grote rol in.

Gebruik elke ruimte die je hebt

Het komt vaak voor dat je bijvoorbeeld te maken hebt met een schuin dak boven je badkamer. Dit kan bijzonder vervelend zijn aangezien je vrijwel altijd ruimte hebt die niet effectief benut kan worden…. denk je! Niets is minder waar, wanneer je hier creatief mee om gaat zal je merken dat je ook met een schuin dak veel opties hebt. Zo kun je er voor kiezen om onder het schuinde gedeelte een bad te plaatsen aangezien dit niet zo hoog is als een douche, of kies je er voor om daar wat accessoires te plaatsen en ga je bijvoorbeeld een lijst ophangen als je een schuin dak hebt waar je allerlei leuke foto’s aan kan hangen zodat je de andere ruimtes in de badkamer optimaal kan benutten voor andere dingen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo