Buitenschrijnwerk

Reynaers Aluminium geeft nieuwe dimensie aan kleur

Reynaers Aluminium geeft nieuwe dimensie aan kleur
Reynaers Aluminium toont op Batibouw 2019 Iconica, een unieke collectie trendsettende kleuren voor aluminium ramen en deuren. Met deze volledig nieuwe kleurencombinaties, gebaseerd op internationaal trendonderzoek, krijgt de stijlbewuste consument de keuze uit vier inspirerende thema’s, elk goed voor 10 kleuren. Deze gaan van natuurlijke eenvoud over energieke tinten en kunstzinnige texturen tot magische gouden en zilveren schakeringen. Reynaers verlegt met Iconica opnieuw de architecturale mogelijkheden om ramen en deuren perfect aan te sluiten bij de smaak van de consument en de stijl van de woning. De nieuwe collectie behoort tot het gamma van Axalta Coating Systems, toonaangevende producent van poederlakken.

Reynaers Aluminium tilt met het vernieuwende kleurenpalet van Iconica de beleving in de woonruimte naar een hoger niveau. Hiermee toont Reynaers Aluminium dat het zijn passie voor architecturaal design niet beperkt tot de innovatieve raam- en deursystemen. Met Iconica creëert Reynaers immers nieuwe horizonten voor architecten en consumenten door het klassieke aanbod kleuren uit te breiden met 40 dynamische poederlakken. Met de introductie van actuele kleurentrends voor aluminium profielen, doorbreekt Reynaers het klassieke patroon van zwart en wit dat prominent aanwezig is in de ramen en deuren sector.

De nieuwe collectie trendkleuren werd ontwikkeld in samenwerking met het internationaal vermaarde trendagency Nelly Rodi uit Parijs en de kleurenexperten van Axalta Coating Systems. Samen brachten ze de trage archictectuurtrends in kaart die aan de basis liggen van de sierlijke uitstraling van het kleurenpalet van Iconica.

De 40 kleuren zijn opgedeeld in 4 trendthema’s die ieder hun eigenheid en sfeer hebben.

Reynaers Aluminium geeft nieuwe dimensie aan kleur

Natuurlijke sereniteit

Voor het Eden Garden thema werd geput uit zachte witte en subtiele bronzen tinten, aangevuld met aardetinten, opgelicht door frisse groene toetsen. Deze natuurlijke kleuren en contouren beantwoorden aan de behoefte om rust en balans te vinden. De natuur, minimalisme en absolute afwezigheid van regels zijn de grote uitganspunten van dit thema.

Kleurrijke dynamiek

Energy Manifesto is een bruisend schouwspel van energieke rode, blauwe en oranje tinten die perfect aansluiten op het digitale tijdperk waarin we leven. De kleuren uit deze reeks zijn helder, speels, beweeglijk en creëren een kunstzinnig gevoel van ruimte en vrolijke energie in de woning.

Duurzame tijdloosheid

De tien kleuren uit het Arty Fusion thema maken de connectie tussen vroeger en nu. Ze vertrekken daarbij vanuit het vakmanschap in diverse culturen. Dit vertaalt zich in een duurzaam en vooral tijdloos palet. Warme roestige groentinten en de look van oude geoxideerde metalen herleven op nieuwe, moderne materialen en zijn een perfecte aanvulling voor het interieur van de wereldburger.

Technologische grandeur

Het Techno Precious thema brengt een ode aan iconische architecturale grandeur. De betoverende zwart- zilver en goudtinten voorzien elk ontwerp van een laagje edelmetaal en geeft het de stijlvolle pracht van weleer. Het schitterende kleurenpalet verwent de meerwaardezoekers die belang hechten aan een verfijnde esthetiek.

De Iconica collectie die Reynaers Aluminium introduceert, oogt expressief en is uitgesproken elegant, maar tevens ecologisch duurzaam en bijzonder bestand tegen weersomstandigheden en intense uv-straling. Met deze trendsettende kleurencollectie krijgen consumenten oneindig veel mogelijkheden om ramen en deuren de aandacht en panache te geven die ze verdienen.

Reynaers Aluminium selecteerde de kleuren Arctic Ice (Eden Garden thema), Intense Carbon (Energy Manifesto thema), Timeless Rust (Arty Fusion thema) en Original Platinum (Techno Precious thema).

Reynaers Aluminium Batibouw - stand 217 - hal 4

Ook interessant