Algemeen

Retail Estates boekt kwartaalwinst van EUR 1,35 miljoen

De vastgoedbevak Retail Estates boekte in het eerste kwartaal van haar boekjaar een operationele winst van EUR 1,35 miljoen. Vergelijkingspunten met het verleden zijn er niet aangezien Retail Estates voor de eerste keer kwartaalresultaten publiceert. De cijfers zijn niet geauditeerd. Retail Estates is gespecialiseerd in winkelpanden in de stadsrand.
De omzet in het eerste kwartaal, lopend van 1 april tot 30 juni 2002, steeg tot EUR 2,06 miljoen en de bedrijfswinst tot EUR 1,66 miljoen. Die cijfers beantwoorden aan de verwachtingen van Retail Estates. De portefeuillegrootte bedroeg op 30 juni EUR 97,69 miljoen, wat goed is voor 128 winkelpanden. De bezettingsgraad was 98,3%.

Retail Estates gaat de komende dagen voor EUR 11 miljoen 11 perifere winkelpanden aankopen. 5 van die 11 gebouwen bevinden zich in Fort Lapin in Brugge "We kopen winkelpanden over van particulieren die al een paar jaar oud zijn. Zo hebben we de garantie dat de winkel goed draait. Die particulieren hebben destijds belegd in een winkelruimte. Om de successierechten te vermijden zijn ze bereid die aan ons te verkopen", zegt Jan De Nys, gedelegeerd bestuurder van Retail Estates.
Build for Life