Restauratie volgens de regels van de kunst

16 september 2020 Bron: vpr
Restauratie volgens de regels van de kunst
De restauratie en reconstructie van historische gebouwen vergt een bijzondere aanpak. Onderzoeks- en formuleringscentrum Calche╠ra San Giorgio gaat dan ook niet over een nacht ijs. Het centrum bestudeert grondig historische bouwtechnieken en produceert op basis daarvan de juiste producten voor een verscheidenheid aan restauratieprojecten. Hun uitgebreide gamma restauratiemortels en bio-ecologische mortels is in de Benelux exclusief verkrijgbaar bij Promacom, expert in renovatie, restauratie en onderhoud van gebouwen.

Duurzaam en biocompatibel

CalchŔra San Giorgio bestudeert en produceert specifieke materialen voor de restauratie, constructie, structurele consolidatie en rehabilitatie van gebouwen van historisch en cultureel belang. Uit hun jarenlange ervaring ontstond een uitgebreid assortiment kalkmortels, kalkbindmiddelen, pleisters, coatings en verven. Deze ambachtelijke producten zijn het resultaat van een grondige analyse van antieke mortels, pleisters en hun originele recepturen. Compatibiliteit met oorspronkelijke materialen, reversibiliteit van de ingrepen en optimale verwerkbaarheid maken dat Calchera San Giorgio dÚ juiste keuze is voor restauratiedeskundigen, architecten en restaurateurs . Bovendien is het volledige aanbod van CalchŔra San Giorgio duurzaam, uitzonderlijk dampdoorlatend en biocompatibel. De materialen worden geproduceerd met maximale aandacht voor het milieu en de gebruikte grondstoffen zijn natuurlijk en vrij van schadelijke stoffen. Daarbovenop voldoet de volledige productie aan de CE-markering, in overeenstemming met de veiligheidseisen en EU-richtlijnen.

Restauratie volgens de regels van de kunst

Productie op maat

Naast het uitgebreide gamma kwaliteitsproducten produceert CalchŔra San Giorgio ook materialen op maat voor speciale projecten, gaande van structurele werken tot restauratie van decoratieve afwerkingen. Door specifieke kleuren van bindmiddel, zand en granulaten te gebruiken, kunnen er materialen worden samengesteld met verschillende korrelgrootte, kleur, druksterkte, gewicht, dichtheid en ademend vermogen. Hierdoor garandeert CalchŔra San Giorgio producten die perfect voldoen aan alle respectievelijke technische en esthetische eisen, ook voor zeer delicate en specifieke projecten. Mooi voorbeeld daarvan is de unieke rotspleister, die na analyse van originele pleisterdelen, speciaal voor Promacom werd ontwikkeld.

Pantheon Puzzolaankalk FL 5

Het paradepaardje van CalchŔra San Giorgio is de Pantheon Puzzolaankalk FL 5, een unieke puzzolaankalk die het bindmiddel is in vele van de topproducten. Dit hydraulisch bindmiddel bestaat uit een mengsel van zuivere luchtkalk in poedervorm, gebrand bij lage temperatuur en gemalen, natuurlijke puzzolanen of vulkaanas. Pantheon Puzzolaankalk FL 5 is een bindmiddel naar de recepturen van Vitruvius en andere gerenommeerde architecten uit de oudheid. FL5 is dÚ garantie voor cementvrije producten. Het is immers verplicht voor FL5 kalk om de exacte chemische samenstelling op elke verpakking te vermelden. Het beschikt over een uitgelezen compatibiliteit met historische bouwmaterialen, is bijzonder veelzijdig en geschikt voor het maken van eender welke mortel of pleister voor restauratiewerken en monumentenzorg. Bovendien is dit bindmiddel een ecologisch bindmiddel, ook inzetbaar voor bio-ecologisch bouwen. Pantheon Puzzolaankalk FL 5 geeft mortels en pleisters een uitstekende hechting en verwerkbaarheid. Daarnaast kenmerkt het zich door een zeer goede dampdoorlaatbaarheid en een uitzonderlijke vochtregulerende werking. Tot slot onderscheidt Pantheon Puzzolaankalk FL 5 zich door een hoge weerstand tegen micro-organismen en atmosferische invloeden.

Restauratie volgens de regels van de kunst

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo