Nieuwbouw

Residentie Arcade schuift Tienen naar voorgrond als warme woonstad

Residentie Arcade schuift Tienen naar voorgrond als warme woonstad
Group GL pakt op 27 en 28 oktober groots uit met een kleinschalig woonproject: Arcade. Hier in het Tiense stadscentrum staat gezellig en duurzaam wonen centraal. “Er staan 24 appartementen in de steigers”, aldus Ghislain Lenaers van Group GL. Een feit dat dit weekend uitgebreid in de kijker gezet wordt in CC De Kruisboog, vlakbij de werfsite. “Met deze lanceringslocatie geven we meteen al blijk van de vele troeven die deze buurt rijk is.”

Met twee dozijn appartementen tussen 52 en 94 m² is Arcade misschien niet de meest omvangrijke residentie van projectontwikkelaar Group GL, maar als we op de sfeer van de lanceringsdagen afgaan wordt het wel één van de gezelligste. “Tienen is een warme stad waar veel te beleven valt. Dat karakter hebben wij dan ook doorgetrokken in de ontwikkeling van dit project”, vertelt Ghislain Lenaers van Group GL. “Zo passen de appartementen perfect in deze groeiende woonstad die naast compact ook nog erg groen is.”

Doordachte architectuur

Dankzij de slimme lay-out van de leefzones en praktische toepassing van architecturale elementen wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. In de ondergrondse parkeergarage is plaats voorzien voor de wagens van toekomstige bewoners, maar dankzij de ligging kunnen ze eigenlijk bijna overal met de fiets naartoe. Ook aan pendelaars werd gedacht: “De vlotte woon-werkverbinding met de E40 en de nabijheid van het station - vanwaar je de trein opstapt naar vijf verschillende provincies - is een sterke troef. Vooral voor toekomstige kopers die naar Brussel of Leuven pendelen voor het werk.”

Levendige omgeving

De buurt waarin Arcade gebouwd wordt, was inspiratie genoeg voor de ontwerpers van Everaerts Architecten uit Wellen. Ghislain Lenaers: “De residentie grenst aan de linkerzijde aan zaal Manège en linkt via de voorzijde met het gezellige Sint-Jorisplein en CC De Kruisboog. Hier in de omgeving valt er dus altijd wel iets te beleven en is het zeker geen saaie boel.”