Algemeen

Renson voor 3e keer op rij Trends Gazellen-Ambassadeur

Renson® Ventilation mag zich voor de 3e keer op rij Trends Gazellen Ambassadeur voor de provincie West-Vlaanderen noemen. Voor het eerst echter in de categorie van de grote ondernemingen. De ventilatiespecialist uit Waregem werd als uitmuntende onderneming geselecteerd uit die Westvlaamse bedrijven, die in de periode van 2004-2008 het snelst gegroeid zijn qua omzet, personeel en cashflow. Het zakencijfer van Renson® Ventilation steeg in die periode van 23,7 naar 57,5 miljoen EUR, het aantal medewerkers van 84 naar 197. Gedelegeerd bestuurder Paul Renson (zie foto) wijdt de sterke groei aan een combinatie van factoren: de overgang van productie- naar kennisbedrijf, innovatie en communicatie, de uitbouw van een eigen sales en distributienetwerk in Europa. Uiteindelijk staat bij Renson® één thema centraal: de gezondheid of het comfort van de mens – Creating healthy spaces – Bespaar op energie maar niet op gezondheid!

Deze week werden opnieuw de Trends Gazellen en hun Ambassadeurs verkozen. De Trends Gazellen zijn snelgroeiende bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de economische dynamiek van hun provincie. Per provincie werden 200 bedrijven geselecteerd, die in de periode 2004-2008 het snelst gegroeid zijn qua omzet, personeel en cashflow. Ze werden onderverdeeld in 3 categorieën: kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Uit deze lijst van bedrijven werd per categorie 1 uitmuntende onderneming als Trends Gazellen Ambassadeur verkozen.

Renson® Ventilation werd voor de 3e keer op rij de Trends Gazellen Ambassadeur van West-Vlaanderen. Twee jaar na elkaar was dat in de categorie van de middelgrote bedrijven. Dit jaar wint Renson® deze award voor het eerst in de categorie grote ondernemingen. Een beter bewijs voor de formidabele groei van de ventilatiespecialist uit Waregem kan nauwelijks geleverd worden: tussen 2004 en 2008 steeg het zakencijfer met maar liefst 142 % van 23,7 naar 57,5 miljoen EUR. Het aantal medewerkers steeg van 84 naar 197.



Wie deze cijfers bekijkt, zou haast denken dat de groei er vanzelf kwam. Niets is minder waar. Renson® heeft immers vele jaren van missionariswerk achter de rug om de voordelen van natuurlijke ventilatie en nachtkoeling bekend te maken. Zo ontwikkelde de firma een vraaggestuurd ventilatiesysteem dat verse lucht binnenlaat en slechte, vervuilde lucht afvoert. Daardoor krijg je immers een gezond binnenklimaat, dat bovendien nog eens energiebesparend werkt.

Aan de basis van de sterke groei staat een combinatie van verschillende factoren: de overgang van productie- naar kennisbedrijf, innovatie en communicatie, de uitbouw van een eigen sales en distributienetwerk in Europa.
Build for Life