Algemeen

Renson voor 2e keer op rij Trends Gazellen-Ambassadeur

Renson Ventilation mag zich voor de 2e keer op rij de Trends Gazellen-Ambassadeur bij de middelgrote bedrijven voor de provincie West-Vlaanderen noemen. De ventilatiespecialist uit Waregem werd als uitmuntende onderneming geselecteerd uit die West-Vlaamse bedrijven, die in de periode van 2003-2007 het snelst gegroeid zijn qua omzet, personeel en cashflow. Het zakencijfer van Renson Ventilation steeg in die periode van 8,4 naar 47,5 miljoen EUR, het aantal medewerkers van 17 naar 101. Gedelegeerd bestuurder Paul Renson wijdt de sterke groei aan een combinatie van factoren: innovatie, service en kwaliteit en eenvoud van installatie. Uiteindelijk staat bij Renson één thema centraal: het comfort of ‘well-being’ van de eindconsument.

Deze week werden opnieuw de Trends Gazellen en hun Ambassadeurs verkozen. De Trends Gazellen zijn snelgroeiende bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de economische dynamiek van de provincie. Per provincie worden 200 bedrijven geselecteerd, die in de periode 2003-2007 het snelst gegroeid zijn qua omzet, personeel en cashflow. Ze worden onderverdeeld in 3 categorieën: kleine, middelgrote en grote bedrijven. Uit deze lijst van bedrijven wordt per categorie 1 uitmuntende onderneming als Trends Gazellen-Ambassadeur verkozen.

Renson Ventilation werd voor de 2e keer op rij de Trends Gazellen-Ambassadeur van West-Vlaanderen bij de middelgrote bedrijven. Deze ventilatiespecialist uit Waregem kan een uitstekend rapport voorleggen: het zakencijfer klom tussen 2003 en 2007 van 8,4 tot 47,5 miljoen EUR. Het aantal medewerkers steeg van 17 naar 101.

De Renson Groep omvat 5 bedrijven en die stellen in totaal 400 mensen tewerk. Dit vierde generatie familiebedrijf viert in 2009 zijn 100ste verjaardag. In 1909 is Polydore Renson immers gestart met commerciële bouwactiviteiten in België. Met 100 jaar ervaring in de bouwsector, meer dan 50 jaar in aluminium bewerking en meer dan 30 jaar in ventilatie beschikt RENSON over een technische expertise die generaties ver gaat. Door de intelligente combinatie van ventilatie en zonwering biedt Renson een brede waaier van energiezuinige concepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat in woningen en veranda’s, maar ook in kantoren, ziekenhuizen, scholen, …

Aan de basis van de sterke groei staat een combinatie van verschillende factoren.

Innovatie troef, maar beschermd

Een zeer uitgebreid team R&D mensen en product managers is continu bezig met de optimalisatie van de bestaande producten en de uitwerking van innovatieve oplossingen. We willen immers de tendens in de markt voelen en daar direct op inspelen. Renson investeert daarbij ook zeer veel in de bescherming van zijn uitvindingen. Verschillende mensen intern zijn bezig met het beheren van de IP-portefeuille en het aanvragen van nieuwe patenten en dit om onze positie van marktleider te behouden.

Ook de Sales en Marketing mensen zijn doorlopend op zoek naar nieuwe doelgroepen en toepassingen. De ‘sleutel op de deur’ woningbouw is er één van, maar ook de sociale woningbouw, scholenbouw, zorgsector en renovatie worden belangrijke marktsegmenten.

Service en kwaliteit naar de directe klanten

Service naar de klant is van primordiaal belang voor Renson. Wij bieden een uitzonderlijk groot gamma producten, die normaal gezien made-to-order geproduceerd worden, standaard aan. Hierdoor kunnen wij beter aan de wensen van onze klanten voldoen en bovendien een zeer korte levertijd garanderen. Ook kwaliteit wordt hoog in het vaandel gedragen. In de productie wordt van A tot Z een strenge procedure voor kwaliteitscontrole gevolgd, waardoor onze producten op een perfecte manier bij onze klanten komen. De procedures die hier gevolgd worden, liggen ver boven de wettelijke normeringen.

Het gemak van de verwerker en installateur

Bij de ontwikkeling van de producten denken wij ook steeds aan de verwerkers en installateurs. Daarom wordt er veel belang gehecht aan de eenvoudige verwerking en montage.

Het ‘well-being’ van de consument

Alles wat we doen, doen we uiteindelijk voor het comfort of het ‘well-being’ van de eindconsument. In eerste instantie ontwikkelen wij al onze oplossingen in functie van een gezond binnenklimaat. Naast de gezondheid van de mensen zijn ook het akoestisch en thermisch comfort belangrijke factoren! Wij zoeken naar oplossingen om de gebruiker in alle rust te laten genieten van een goede luchtkwaliteit en een aangename temperatuur in de woning. En het oog wil ook wat … of net niet! Er wordt immers niet alleen aandacht besteed aan het functionele aspect van de systemen, maar eveneens aan het design. De huidige generatie ventilatie- en zonweringsystemen wordt dan ook gekenmerkt door discretie: onzichtbare integratie in eender welke bouwstijl.
Build for Life