Verbouwen

Renovatiedag: Zelfde woning, helft meer leefruimte

In onze reeks van de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de grondige opwaardering van een huis in Mortsel zien. Zondagnamiddag 26 mei 2013 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 92 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Wat begon als een project om een woning energievriendelijker te maken, mondde uit in een grondige opwaardering van het hele huis. Daardoor voldoet het pand aan de eisen van het moderne leven, zonder het karakter van de woning uit het oog te verliezen.

Het pand dateert uit het begin van de jaren zestig en onderging sindsdien alleen een kleine facelift in de jaren tachtig. Om te voldoen aan de huidige levensnormen en de veranderende gezinssituatie was er dan ook heel wat werk aan de winkel.
Door de verbouwing is de leefoppervlakte van het huis met de helft, 49% om precies te zijn, toegenomen: van 159 tot 237 vierkante meter.

Renovatiejaar: 2009
halfopen woning

Vorm Interieurgroep
Interieurarchitect Ward Moyso

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant