Verbouwen

Renovatiedag: Bel-etage met parkzicht in Deurne

In onze reeks van de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag een Bel-etage met parkzicht in Deurne zien. Zondagnamiddag 26 mei 2013 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 92 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Het bestaande gebouw werd ontdaan van overtollige annexen en binnenwanden, maar de structuur legde wel de basis van het nieuwe plan. Dit resulteert in een vloeiende sequentie van ruimtes, geordend door enkele gerichte nieuwe ingrepen.
Die ordenende elementen zijn telkens uitgewerkt in gepolierd beton. Een vrijstaande muur met uitkragend tablet scheidt en bindt tegelijk de eetkamer en keuken, hij creëert intimiteit in de eetkamer en focust het doorzicht. Aan het eind van de keuken daalt een brede betonnen trap af naar een plateau dat tegelijk trapbordes, bureaublad en buiterterras is. Dit bureau legt de link tussen de dienstruimtes in de kelder, de leefruimtes op de bel-etage en de tuin

Bouwjaar: 1950
Renovatiejaar: 2011
Rijwoning

hatrik architecten
Architect Hans Verbessem
Architect Erik Dewulf

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant