De Renovatiedag

Renovatiedag: Verbouwing van een oude schuur in Grimbergen

  BE   12 april 2019 Bron: De Renovatiedag Verstuur
Renovatiedag: Verbouwing van een oude schuur in Grimbergen
In onze reeks over de Renovatiedag laten wij u vandaag de verbouwing van een oude schuur in Grimbergen zien. Het was een hele uitdaging om de prachtige ruimtelijkheid van deze oude schuur te combineren met het ei-volle programma van de opdrachtgevers.

De oplossing hiervoor vonden we in een éénvoudig balkvormig volume, waarin wc, vestiaire, keuken en trap verwerkt zijn, en dat als ruimtescheidend element los in de schuur geplaatst werd. Hierdoor werden alle ruimtes gestructureerd zonder te raken aan de authenticiteit van het bestaande. Door het spelen met niveaus en vides bleef de originele ruimtelijkheid behouden en kon de zithoek naar de eerste verdieping verschoven worden, zonder het contact met keuken en eethoek te verliezen.

Zondagnamiddag 5 mei 2019 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 90 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2016
Rijwoning

Over de architect
HAMBLOK-PISSENS architecten (Vilvoorde)
Architect Evelyne Hamblok

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van de Renovatiedag

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo