De Renovatiedag

Renovatiedag: Standaard huisje wordt speelse woning

  BE   18 april 2019 Bron: De Renovatiedag
Renovatiedag: Standaard huisje wordt speelse woning
In onze reeks over de Renovatiedag laten wij u vandaag de renovatie van een vrijstaande woning in het Oost-Vlaamse Kalken zien. Hier slaagt de architect erin om de sobere hoofdbouw in zijn pure eenvoud toch mooi te maken, door enkele geselecteerde openingen in of op het volume te plaatsen.

De sleutel van dit ontwerp ligt in het max. benutten van de mooie breedte v/h perceel. Dus maakten we de nieuwe woonsokkel zo breed mogelijk, en bouwden we de rechterzijtuin zelfs dicht tot tegen de aanpalende buur. De kern behoudt de technische (berging)ruimtes, waarrond een krans van verschillende woonruimtes gelegd wordt: variërende plekgevoelens in een volledig open ruimtelijkheid! Een nieuwe dakkapel zorgt voor het speels karakter van de voorgevel en brengt licht tot op het gelijkvloers!

Zondagnamiddag 5 mei 2019 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 90 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2016
Vrijstaande woning

Over de architect
Enplus Architecten (Gent)
Architect Nicolas Blondeel

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van de Renovatiedag

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo