Verbouwen

Renovatie winkelcentrum Amstelveen leidt tot tumult

Eigenaar Unibail Rodamco van het winkelcentrum van Amstelveen ontkent dat het de huur van tientallen winkels eenzijdig zou hebben opgezegd. Detailhandel Nederland beweert echter dat 31 winkeliers een brief van de Frans-Nederlandse belegger hebben ontvangen waarin ze gesommeerd worden te vertrekken.

Wel erkent Unubail Rodamco in een persbericht dat met `een zeer beperkt aantal, waaronder landelijk opererende ketenbedrijven` gesprekken gevoerd zullen worden over de herinrichting van het zogenaamde Stadshart. Dat zou na twaalf jaar volgens de eigenaar aan een gedeeltelijke reorganisatie toe zijn. Rodamco denkt een beroep te kunnen doen op een wetsbepaling die bepaalt dat een verhuurder van winkelpanden de huur op mag zeggen als hij wil renoveren. Het oordeel of Rodamco de noodzaak tot uitzetting hard kan maken is aan de rechter.

Ook voor advocaat Anneloes de Fouw van enkele gedupeerde ondernemers is een dergelijke onorthodoxe handelswijze van een vastgoedbedrijf nieuw. `Mijn cliënten willen niet met hun naam in de krant, omdat ze nog zaken moeten doen met Unibail Rodamco, maar het gaat bijvoorbeeld om een winkel die wil uitbreiden, en waarvoor de buurman dan moet wijken.`

Gebaseerd op: Trouw

Ook interessant