Verbouwen

Renovatie dak Heytens in 2 weken afgerond

Opdrachtgever Intervest Retail heeft sinds kort het dak van de Heytens winkel te Sint-Pieters-Leeuw laten renoveren met Firestone RubberGard® EPDM. In 2 weken tijd heeft de firma Roofcomfort (Hoboken) de renovatie van het 800 m² grote staaldak uitgevoerd. Allereerst zijn er houten kepers op maat van de golfhoogte gezaagd. Deze werden nadien mechanisch bevestigd in de stalen structuur om zo de overspanning van de High Density (HD) PUR- platen te reduceren en te verstevigen.

De HD platen zijn mechanisch verankerd op de golftoppen van de stalen plaat en nadien is de Firestone RubberGard® LSFR EPDM van 1,1 mm in banen van 5m volledig verkleefd op de HD platen. Een voordeel van deze opbouw is dat de schroeven van het bestaande stalen dak niet dienen afgeslepen te worden. Deze kunnen in de HD plaat gedrukt worden, wat de snelheid van uitvoering ten goede komt. De goten zijn afgewerkt met zink, op maat geplooid door C.P.E. nv. Bijzonder aan dit project is dat er beslist is te renoveren i.p.v. nieuwe stalen platen te plaatsen.

Zowel voor de snelheid van uitvoering als het financiële kostenplaatje bood deze oplossing het meest interessante alternatief. De grootste commerciële troef ervan is echter dat de winkel open kon blijven gedurende de renovatie. Dit systeem is breed toepasbaar voor een grote markt van gelijkaardige daken.