Verbouwen

Renovatie Sportpaleis Antwerpen bijna afgerond

De laatst fase van de renovatie van het Sportpaleis in Antwerpen is bijna afgerond. In 2010 nam het Sportpaleis afscheid van haar overbekende groene dak en kreeg daarvoor een blauw energiedag in de plaats. In 2011 en 2012 werd het balkon minder steil gemaakt en is er een vaste betonnen koptribune geplaatst. Deze zomer is er hard gewerkt aan permanente zijtribunes.

Het vernieuwde Sportpaleis, dat in september 80 jaar wordt, biedt niet alleen meer comfort en veiligheid, maar kan ook meer bezoekers ontvangen. In 2011 was de maximumcapaciteit 18.400 bezoekers. Vandaag biedt de hal plaats aan 23.001 mensen. "De hogere capaciteit is belangrijk. Vroeger waren we "het opvullertje" in de concertagenda van sterren als Rihanna en Beyoncé, nu niet meer", meldt Sportpaleismanager Jan Van Esbroeck.

De binnenrenovatie kost ongeveer 20 miljoen euro. De helft daarvan werd gefinancierd door de provincie Antwerpen, de erfpachtgever van het Sportpaleis.

De Amerikaanse komiek Jeff Dunham is de eerste artiest die op 17 september van het volledig vernieuwde Sportpaleis gebruik zal maken. Het eerste concert vindt plaats op 9 oktober. Die eer valt te beurt aan Fleetwood Mac.

Ook interessant