Buitenschrijnwerk

RenoWindow en FINEO revolutioneren raamisolatie

RenoWindow en FINEO revolutioneren raamisolatie
RenoWindow, een dienst ontwikkeld door AGC, is een innovatief alternatief voor de volledige vervanging van ramen. Dit nieuwe beglazingsconcept maakt het mogelijk om de bestaande kozijnen te behouden en tegelijkertijd de beglazing te vervangen om de thermische en akoestische isolatieprestaties te verbeteren. Deze oplossing is bijzonder geschikt voor historische of beschermde gebouwen, waar veranderingen aan de gevel vaak beperkt mogelijk zijn.

RenoWindow is een initiatief dat in 2019 werd gelanceerd door AGC en Wallonië. Het merk positioneert zich als een alternatieve en innoverende oplossing voor het volledig vervangen van ramen. RenoWindow zorgt voor een milieuvriendelijke aanpak zonder afval, waarbij bestaande kozijnen behouden kunnen blijven als hun toestand dit toelaat, terwijl de isolatie en akoestische prestaties van de ramen aanzienlijk verbeterd worden.

RenoWindow en FINEO revolutioneren raamisolatie door lichtheid, snelheid en duurzaamheid te bieden

De voordelen van RenoWindow

  • Snel en gemakkelijk: De snelle en eenvoudig installatie beperkt de overlast voor de bewoners tot een minimum.
  • Kostenbesparend: Door een volledige vervanging van de ramen te vermijden, worden de kosten aanzienlijk gedrukt.
  • Professionele service: RenoWindow levert een service die is aangepast aan de specifieke behoeften van het project en garandeert zo een kwaliteitsvolle installatie.
  • Duurzaamheid: een milieubewuste aanpak beperkt het afval door gebruik te maken van duurzame materialen


“RenoWindow verandert onze denkwijze over renovatie en isolatie van gebouwen. Het is een oplossing die rendement, efficiëntie en respect voor het milieu combineert”, zegt Frédéric Henry, Sales & Marketing Directeur bij RenoWindow.


RenoWindow en FINEO revolutioneren raamisolatie door lichtheid, snelheid en duurzaamheid te bieden

De synergie met FINEO

Voor wie de voordelen van beglazing voor bestaande ramen optimaal wil benutten, raadt RenoWindow het gebruik van FINEO aan, een isolerend glas dat ook door AGC ontwikkeld is.

FINEO: een revolutie in beglazing

FINEO is een ultradun vacuüm isolatieglas dat de normen voor isolatie en duurzaamheid herdefinieert. Deze unieke innovatie is het resultaat van een samenwerking tussen AGC en Panasonic. De standaarduitvoering bestaat uit twee glasbladen die van elkaar gescheiden worden door een luchtledige spouw. FINEO biedt zo dezelfde energieprestaties als driedubbele beglazing met slechts een dikte van enkele beglazing.

Met een dikte van 6 tot 12 mm biedt FINEO een Ug-waarde van 0,7, een geluidsisolatie van 36 (-2 ;-3) en een verbeterde lichtdoorlatendheid (+15%). Het isolerende vacuümglas is beschikbaar als zonregulerend glas in combinatie met veiligheidsglas, akoestisch glas of andere soorten glas om de perfecte multifunctionele oplossing te bieden voor elk type project.

RenoWindow en FINEO revolutioneren raamisolatie door lichtheid, snelheid en duurzaamheid te bieden

Licht, flexibel en veelzijdig

FINEO is veel dunner en lichter dan traditioneel isolerend glas, met een gewicht van slechts 20kg/m². Dit maakt het eenvoudig te installeren en compatibel met bestaande kozijnen, waardoor het de ideale oplossing is voor renovatie en restauratie van bestaande gebouwen.

Duurzaamheid en milieu-impact

FINEO is opgebouwd uit milieuvriendelijke 100% recycleerbare materialen. Het product helpt de milieu-impact gedurende de hele levensduur te verminderen.

FINEO in een notendop:

Uitzonderlijke thermische isolatie: een constante Ug-waarde van 0,7 W/m².K, vergelijkbaar met driedubbele beglazing.
  • Superieure akoestische isolatie: betere geluidsisolerende prestaties dan andere isolerende beglazingen zoals dubbele of driedubbele beglazing. FINEO zorgt voor een geluidsdemping van ongeveer 6DB, vooral als het gaat om verkeerslawaai. Dit komt overeen met de helft minder lawaai.
  • Dun, licht en flexibel: Met een gewicht van slechts 20 kg/m² is het eenvoudig te installeren en compatibel met bestaande kozijnen.
  • Duurzaam en recyclebaar: De enige vacuümbeglazing die 100% recyclebaar is, met een lagere milieu-impact.