Algemeen

Rendon-opplusvloer op basis van gerecycled kunststof

Dit lichtgewicht opplussysteem Rendon++ heeft als basis gerecycled kunststof. Een opplussysteem dient om in de bestaande woningbouw balkons en galerijen obstakelvrij te maken, zodat ouderen langer in hun woningen kunnen blijven wonen. BIM heeft Rendon++ als nieuwe methode op de markt gebracht. Er zijn inmiddels drie projecten mee uitgevoerd, in Haarlem, Rotterdam en Scheveningen.

Rendon++ is een lichtgewicht systeem, dat in het werk wordt gemaakt. Eerst wordt een onderlaag aangebracht, die bestaat uit gerecycled kunststof. Door de uitgebalanceerde korrelopbouw heeft deze laag een goede drukvastheid en is de constructie licht van gewicht, aldus BIM. Afhankelijk van de dikte en de toplaag heeft het Rendon++-systeem een gewicht van 40 tot 65 kilogram per vierkante meter.

De toplaag is een open siergrind- vloer. Ingespoten matte glasparels zorgen voor een antislipoppervlak. Omdat de vloer op afschot wordt aangelegd is er een snelle afvoer van regenwater naar de bestaande hemelwaterafvoeren en goten. Het surplus aan water kan gemakkelijk afvloeien. Dankzij de open toplaag functioneert het systeem namelijk als een zoab- wegdek. Het overschot aan water zakt in de vloer en wordt zo ook afgevoerd naar de hwa’s. Er zullen zich dus nooit plassen vormen.

Het Rendon++-systeem is leverbaar in bijna alle RAL-kleuren en in mengvormen die de klant wenst, zodat de kleurstelling van een vloer kan worden aangepast aan de bestaande situatie in een complex.
Build for Life