Bedrijfsnieuws

Redres verkoopt watertorens, fabriekspanden en ziekenhuizen

Erfgoedmakelaar Redres verkoopt monumentale panden als watertorens, fabrieken en ziekenhuizen. Jan-Willem Andriessen, eigenaar van Redres, heeft sinds zijn studietijd een voorkeur voor oude panden. In die periode werkte hij als projectmananger en was hij betrokken bij de verbouwing van een monumentaal gebouw in Amsterdam. Na zijn studietijd merkte hij dat vraag en aanbod van bijzondere panden elkaar niet weten te vinden. Via Redres springt hij in dat gat.

Het aanbod van Redres omvat tevens kastelen, stationsgebouwen, kerken, boerderijen, molens en militaire kazernes. Op zijn visitekaartje staat `erfgoedintermediair`. Bezichtigingen met klanten voert hij zelden zelf uit. De eigenaar van het pand kan het volgens Andriessen beter zelf doen. De gemiddelde prijs van de objecten die Redres aanbiedt is boven de 1 miljoen euro. De koper van zo`n pand wil wel weten wie de huidige eigenaar is.

Hij schat in dat 70% van het vastgoed dat Redres verkoopt reeds is getransformeerd. De oorspronkelijke functie is verloren gegaan en het pand dient als huis of kantoor. De andere 30% is nog `rauw`, bijvoorbeeld een kerk waarin de bankjes nog staan. Voor kopers is het interessant dat onderhoudskosten aan een rijksmonument fiscaal aftrekbaar zijn.

Gebaseerd op: Het Financieele Dagblad
Build for Life