Algemeen

Red Turtle Art: 3de editie van de kunstbiënnale in de bouwsector

Red Turtle Art: 3de editie van de kunstbiënnale in de bouwsector
Op donderdag 10 december 2009 vond de derde editie plaats van de kunstbiënnale Red Turtle Art, een tentoonstelling van FISA, organisator van BATIBOUW. Red Turtle Art is een kunstwedstrijd voor amateurkunstenaars uit de bouwsector met artistieke talenten in beeldhouwkunst, schilderkunst of een andere kunsttak.

Het kasteel van Groot-Bijgaarden vormde de romantische setting waarbij de bezoekers zich door de vaak originele en ontroerende werken konden laten bekoren. Ondertussen kon bij een hapje en een drankje gezellig worden genetwerkt. Hoogtepunt van de avond was uiteraard de prijsuitreiking, waar voor zowel de beeldhouw- als de schilderwerken een artiestenprijs, een persprijs en een publieksprijs werden toegekend.

De artiestenjury – samengesteld uit Pierre Hallet (Kunstgallerij Pierre Hallet), Wilfried Cooreman (kunstverzamelaar, lid van talrijke jury’s en raden van bestuur van musea), Clotilde Ancarani (artiest) en Valérie Boucher (stichtster en bezieler van Art Contest) – koos voor de werken van Carole Guth (schilderkunst) en Luc Debucquoy (beelhouwkunst). Schilder François Zielinski en beeldhouwer Jos Peters wisten de persjury – Leo Van Hoorick (Bouwkroniek), Tim Vanhove (Habitos) en Eric Cloes (Ik Ga Bouwen) – het meest te bekoren. De grote favorieten van het publiek ten slotte waren beeldhouwster Christiana Jespers en opnieuw schilder Zielinski.

Om de winnende werken te (her-) bekijken, klik hier

U kunt de hele tentoonstelling nog bezoeken in de online gallerij.
Build for Life