Tuin

Recticel Insulation legt een hectare bos aan!

In tijden dat veel bedrijven in het rood gaan, zijn er ook die hun omgeving groener kleuren. Recticel Insulation heeft dit jaar als nieuwjaarscadeau een boom weggeschonken. Het gaat in totaal om 2500 exemplaren, die deze maand zowel in België als in Nederland worden aangeplant.

In plaats van een fles wijn of een leuk gadget, kregen de klanten en leveranciers van Recticel Insulation eind 2008 een groene kaart in de bus met de oproep dat ze hun geschenk zelf konden komen planten. Een bijzonder cadeau dat bij de ontvangers op veel enthousiasme kon rekenen. De gummilaarzen werden al klaargezet. En op zaterdag 21 maart is het zover: dan worden de spades samen met Vlaams minister Hilde Crevits in West-Vlaamse grond gestoken. De Recticel-bomen komen in Ingelmunster te staan, waar in totaal 5 hectare speelbos voor de plaatselijke jeugd zal worden aangelegd.

De Vereniging voor Bos in Vlaanderen voert samen met het Agentschap voor Natuur en Bos een campagne voor 1 miljoen bomen en organiseert dit soort plantacties voor bedrijven en verenigingen. Amper vijf maanden na de lancering van de campagne staat de teller al bijna op 200.000 nieuwe bomen voor Vlaanderen, een ongezien record voor de bosarmste regio van Europa. Het is onze kleine maar toch belangrijke bijdrage aan de 7 miljard bomen die de Verenigde Naties wereldwijd willen planten.

Recticel Insulation produceert duurzame isolatieproducten die bijdragen tot een vermindering van de CO2-uitstoot. Voor de woningbouw zijn er vijf topproducten: Eurowall spouwisolatie, Powerroof isolatie voor hellende daken, Eurothane Bi-3 isolatie voor platte daken, Eurothane G binnenisolatie en Eurofloor vloerisolatie. Zo isoleert u uw woning van onder tot boven!
Met de aanleg van dit bos, wil het bedrijf ook zelf haar steentje bijdragen voor een groenere toekomst.

Het nieuwe speelbos van Ingelmunster dat deze maand wordt aangeplant, zal over tien jaar speelrijp zijn. Jongeren zullen er naar hartelust kunnen ravotten en niet altijd op de paadjes moeten blijven. In de actieve boszone worden verhoogde en verlaagde paden voorzien, speelheuvels, putten, tunnels en grachten om het geheel avontuurlijk te maken, zonder dat er echte speeltoestellen worden voorzien. Aan de hoofdingang wordt er een weide aangelegd met een aantal hoogstamfruitbomen en een sneukelhaag met o.a. frambozen en braambessen. Niet alleen een leuk bos voor Ingelmunster, maar dus ook nog een lekker bos!