Algemeen

Rechtszaak Assen en BAM Vastgoed van de baan

BAM Vastgoed en de gemeente Assen hebben zondagavond laat een akkoord bereikt over de belangrijkste geschilpunten die de bouw van Kloosterveste, de toekomstige centrumvoorziening van de wijk Kloosterveen in Assen, in de weg stonden. De geplande rechtszitting is hiermee voorlopig van de baan. Dat heeft de gemeente gemeld.

Beide partijen hadden in 2005 een overeenkomst gesloten. Dat behelsde onder meer dat in het centrum van de woonwijk zevenhonderd woningen en diverse sociale, culturele en medische voorzieningen zouden komen. De bebouwing zou de sfeer uitstralen van een oud vestingstadje.

Daarbij had BAM het recht winkels en woningen te ontwikkelen en te verkopen, op voorwaarde dat de ontwikkelaar ook voor de overige voorzieningen zou zorgen. Sindsdien liggen de partijen met elkaar overhoop over de kwaliteit en de planning van het project.

Sinds de aankondiging van het kort geding in augustus, waarin de gemeente het project en de ontwikkelde plannen terugvraagt, hebben vertegenwoordigers van BAM Vastgoed en de gemeente verschillende malen overlegd.

Nadat vorige week was gebleken dat ze het op de meeste punten eens waren, zijn ze er zondag in geslaagd de laatste puntjes op de i te zetten.
Build for Life