Realiseer een bibliotheek aan huis met een ruime boekenkast van mangohout

6 juni 2023 Bron: Bouw & Wonen
Realiseer een bibliotheek aan huis met een ruime boekenkast van mangohout
Hoewel een stapel hier en daar best leuk kan staan, komen boeken nog altijd het beste tot hun recht in een stijlvolle boekenkast. Het staat niet alleen mooier, ook een boek terugvinden gaat vaak een stuk makkelijker. Zin in een opgeruimde thuisbibliotheek waar je je kunt verliezen in de wereld van verhalen? Met een boekenkast van mangohout creŽer je haar in een oogwenk.

Schoonheid van mangohout

Wellicht ben je al bekend met mangohout, of misschien nog helemaal niet. Mango meubels kenmerken zich door de warme tinten van het hout, het robuuste uiterlijk en de karakteristieke nerftekeningen. Zijn dat geen eigenschappen die perfect passen bij een thuisbibliotheek? Bovendien is mangohout sterk en gaat het lang mee, waardoor een kast van deze houtsoort grote aantallen boeken met gemak kan dragen zonder door te zakken.

Praktisch en functioneel

Een ruime boekenkast biedt een zee aan opbergruimte voor al je boeken en andere waardevolle bezittingen. Open kasten, voorzien van verschillende planken, geven je boekencollectie het podium dat ze verdienen. Wil je wat meer privacy? Dan zijn er ook verschillende mangohouten kasten met deurtjes waarachter je boeken kunt bewaren. Daarnaast zijn er ook smalle boekenkasten verkrijgbaar, handig wanneer je niet veel ruimte hebt.

Organisatie en creativiteit

Is er iets waar je als boekenverslinder nog gelukkiger van wordt dan van een karakteristieke, ruime boekenkast? Jazeker, van een karakteristieke, ruime boekenkast die ook nog eens goed georganiseerd is! Een goed georganiseerde boekenkast maakt het gemakkelijker om je favoriete boek te vinden en daarnaast geeft hij je een overzichtelijker beeld van jouw verzameling. De meest gebruikte tactiek is dezelfde als in de openbare bibliotheek: op alfabetische volgorde. Maar daarnaast zijn er nog veel meer manieren om je boeken te ordenen. Zo kun je boeken ook op genre of kleur categoriseren.

Toevluchtsoord voor ontspanning

Een bibliotheek vormt een plek om te lezen, maar het is nog veel meer dan dat. ĎToevluchtsoord voor ontspanningí zou wat ons betreft dan ook een betere benaming zijn. Mocht je de ruimte hebben, pak dan uit en zet een grote fauteuil of comfortabele bank naast de kast of voorzie de ruimte van een mangohout eettafel waaraan je notities kunt maken, zelf verhalen kunt schrijven of bijeenkomsten met je boekenclub kunt organiseren.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo