Nieuwbouw

Realisatie woongebouw Pontsteiger van start

Afgelopen vrijdag, 13 februari, is het ‘land maken’ voor woongebouw Pontsteiger in de nieuwe Amsterdamse wijk Houthaven van start gegaan. Met een hoogte van negentig meter wordt het door Arons en Gelauff Architecten ontworpen complex een van de hoogste woongebouwen van de hoofdstad. Opvallend is verder de ‘poort’ in het gebouw met een vrije hoogte van zestig meter.

In het brugdeel boven deze poort komen 66 luxe koopwoningen, terwijl verspreid over de rest van het gebouw driehonderd huurwoningen worden gerealiseerd. De koopwoningen variëren qua type en formaat van negentig vierkante meter grote appartementen tot penthouses van 450 m2, de huurwoningen lopen qua afmeting uiteen van 65 tot 120 vierkante meter.

Arons en Gelauff had de prijsvraag voor het ontwerp al in 2007 gewonnen, maar door de economische crisis kwam het project twee jaar later stil te liggen. Omdat er belangstelling voor het project bleef en het gebouw een icoon voor de Houthavens moet worden, heeft de gemeente Amsterdam de Pontsteiger eind 2013 weer in beweging gebracht door een tender op de bouwkavel uit te schrijven.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant