Nieuwbouw

Ravago investeert in Logistiek centrum in Lommel

Ravago Plastics investeert in een Logistiek Centrum te Lommel. Voor de realisatie van de bouwwerken viel de keuze op de gereputeerde firma Edibo, gevestigd in Lommel. De architectuur is in handen van Peter Decoster, in samenwerking met Architectenbureau D&A.
De firma Ravago Plastics was al enige tijd op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. Aangezien op hun huidige locatie in Arendonk geen uitbreiding meer mogelijk was, ging men op zoek naar beschikbare grote terreinen in de omgeving. Op het Kristalpark in Lommel bleek nog voldoende industriegrond beschikbaar. Het terrein dat Ravago kocht, heeft een oppervlakte van meer dan 10 ha en is gelegen langs de alom gekende IJzeren Rijn.

Edibo bouwt record volume voor Ravago

Voor de bouw van dit logistieke centrum koos Ravago voor de kwaliteit en service van de firma edibo. Het logistiek centrum zal een oppervlakte hebben van 38.500 m². De kantoren zullen 2.000 m² in beslag nemen. In haar 25-jarige bestaan is dit een record volume voor edibo! In het totale bouwwerk zal bovendien maar liefst 1.200 ton staal verwerkt worden. De grootsheid van het project kan men nagaan als men weet dat er overspanningen zullen zijn van meer dan 25 meter.

De bouwheer stond voor de keuze: constructie in staal of beton. Edibo kon de bouwheer overtuigen van de voordelen van een staalconstructie voor de bouw van de magazijnen. Onder meer de flexibiliteit speelde hierin een doorslaggevende rol. Edibo zal de magazijnen realiseren in staal en de kantoren zullen in beton opgetrokken worden. Flexibiliteit dus niet enkel in de staalconstructie maar ook in de organisatie. Alhoewel de specialisatie van Edibo ligt op het vlak van staal (met een eigen staalatelier), beschikt men tevens over de nodige knowhow om betonconstructies te realiseren.

De eerste paal zal voor het bouwverlof gezet worden. De magazijnen kunnen eind december 2006 in gebruik genomen worden.