Bedrijfsnieuws

Quick-Step verwerft nieuwe patenten in de VS

Quick-Step heeft de bescherming van zijn patenten in de VS uitgebreid met twee nieuwe patenten die in de maand augustus werden toegekend.

Op 16 augustus 2005 kende het United States Patent and Trademark Office (USPTO) Unilin het patent US 6 928 779 toe. Dit patent beschermt een lijmloos vergrendelingssysteem met ‘luchtkamers’ in de in elkaar grijpende delen. Het maakt deel uit van een patentfamilie met prioriteitsclaim in 1996. Unilin heeft deze patentfamilie herhaaldelijk tegen diverse fabrikanten verdedigd.

In de recentste zaak diende Unilin bij de ITC klacht in tegen 30 bedrijven, wegens de import in de VS van lijmloze vloerproducten die inbreuk maken op deze patenten. Deze zaak zal naar verwachting een grote impact hebben op de sector van de lijmloze vloerproducten. Na de uitspraak van de ITC zal Unilin in aparte processen voor districtsrechtbanken schadevergoeding eisen van elke afzonderlijke partij voor alle verkoop tot die datum.

Unilin heeft op 23 augustus 2005 een tweede patent (US 6,391,811) ontvangen. Dit patent is een aanvulling van een vroeger patent (US 6,786,019) en beschermt bepaalde lijmloze laminaatvloerdelen met V-groef, onder de naam ‘Perspective’ ®.

Unilin was de eerste producent in de sector die op de Domotex-beurs in januari 2001 laminaatdelen met V-groef voorstelde onder het merk Perspective®. De toenemende populariteit van de Perspective®-producten bevestigt de reputatie van Quick-Step als een belangrijke innovator die een omwenteling in de vloerensector heeft teweeggebracht.

Als gevolg van de patenten van Quick-Step voor Perspective®-producten, hebben vier belangrijke groepen van de sector licentieovereenkomsten afgesloten met het bedrijf. Unilin meent dat de strijd om de lijmloze technologie de sector scherper dan ooit bewust heeft gemaakt van de kracht van patenten.
Build for Life