Verbouwen

Psychiatrisch Centrum in Sleidinge is in volle verbouwing

Het Psychiatrisch Centrum in Sleidinge, is in volle verbouwing. Een studie, onder leiding van Abscis Architecten, wees uit dat een herbestemming van de bestaande Kinderdienst noodzakelijk is. Deze dienst is tot op heden ondergebracht in de algemene gebouwen van het Centrum. Dit jaar moet de verbouwing voltooid zijn.
De bestaande Kinderdienst is ondergebracht in de algemene gebouwen van het Psychiatrisch Centrum. Dit is voor deze doelgroep geen ideale situatie. De oplossing hiervoor werd gevonden in het aangrenzende deel van het voormalig zusterhuis. Een perceel dat, wat betreft aanleg, al deel uitmaakte van de parkachtige tuin, grenzend aan het Psychiatrisch Centrum. Dankzij deze locatie kan de Kinderdienst gebruik maken van de faciliteiten van het Centrum, maar is er toch de nodige privacy voor de bewoners.

Bestaand en nieuw
Het programma van de Kinderdienst bestaat uit 2 delen:
1. De twee leefgroepen worden in een nieuw te bouwen volume ondergebracht.
2. De ondersteunende functies, met therapielokalen, spreekkamers en personeelsruimten kunnen zeer efficiënt in het bestaande zusterhuis geïntegreerd worden.
Het fysiek ontkoppelen van de twee bouwdelen past in de pedagogische gedachte die aan de basis van het grondplan ligt: de bewoners verlaten hun woonruimte om zich naar een ander gebouw te begeven voor therapie, om les te volgen, of om te ontspannen. Het laat ook toe om het project gefaseerd uit te voeren.
In de eerste fase zal het zusterhuis worden omgebouwd om zo snel mogelijk ambulante diensten te kunnen aanbieden. In een latere fase zal de nieuwbouw voor de leefgroepen gerealiseerd worden.

Lees verder op Architectura