Vastgoed

Provincie Antwerpen zoekt nieuwe locatie voor provinciehuis

Het provinciebestuur Antwerpen gaat op zoek naar een nieuwe locatie voor het provinciehuis in Antwerpen. In die zoektocht naar een geschikte locatie doet ze ook een oproep naar vastgoedpartners. Zij mogen geschikte locaties voorstellen. Maar die locatie moet wel aan enkele specifieke voorwaarden voldoen.

Omdat het huidige provinciehuis, aan de Koningin Elisabethlei in Antwerpen, niet langer voldoet aan de normen voor een modern kantoorgebouw, wil het provinciebestuur de huisvesting van zijn politieke organen en ambtelijk personeel herbekijken. Om die zoektocht naar de aanwezige mogelijkheden op de vastgoedmarkt vlotter te laten verlopen, doet de provincie ook een oproep naar projectontwikkelaars en grondeigenaars. De provincie nodigt hen uit om een site aan te bieden, al dan niet bebouwd, met potentieel voor de ontwikkeling van een kwalitatieve kantooromgeving. Daarbij kunnen verschillende invalshoeken en realisatievormen voorgesteld worden.

Specifieke voorwaarden

Voor de locatie stelt de provincie een viertal voorwaarden voorop. Zo moet de site gelegen zijn in de stad Antwerpen. Daarbij wordt gemikt op een locatie tussen de Ring en de Leien of in de onmiddellijke buurt ervan. Een tweede voorwaarde is dat de bestemming in overeenstemming moet zijn met het ruimtelijk structuurplan. Daarnaast moet het een kavel zijn met bouwrecht van bruto vloeroppervlakte van ongeveer 35.000 m². De laatste voorwaarde is de goede bereikbaarheid voor alle vervoersmiddelen. Daarbij gaat de voorkeur gaat uit naar locaties op loopafstand van een Antwerps station.

Verder verloop procedure

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via nieuwprovinciehuis@provant.be voor meer informatie of een oriënterend gesprek.
De eigenlijke voorstellen worden verwacht ten laatste 15 september 2010.