Algemeen

Provincie Antwerpen keurt GRS Borsbeek goed

De deputatie van de Provincie Antwerpen keurde op de zitting van 25 oktober 2007 het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) van de gemeente Borsbeek goed. De gemeente Borsbeek behoort hiermee tot de steeds groter wordende groep gemeenten met een goedgekeurd ruimtelijk structuurplan.

Het GRS van Borsbeek onderging nog een drietal wijzigingen vooraleer het door de deputatie van de provincie werd goedgekeurd.
Vooreerst wijzigde het binnengebied naast de Carrefourvestiging aan de De Robianostraat na openbaar onderzoek van bestemming. Het gebied werd geschrapt als prioritair te ontwikkelen woongebied wegens te klein om kwalitatief te ontwikkelen.

Ook wordt er geanticipeerd op de ontwikkelingen rond de luchthaven van Deurne. Momenteel is er een gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) in opmaak voor de omleiding van de Militaire Baan (R11) ter hoogte van Fort III. Hierdoor wordt de eventuele verhuis van de gemeentelijke werkplaatsen en het containerpark ingeschoven in de planvorming van het gewestelijk RUP. Tenslotte worden de ontwikkelingsperspectieven voor de zonevreemde woningen ter hoogte van de Boechoutsesteenweg-Breedveld verfijnd.

Na de goedkeuring van Borsbeek resten er nog 12 gemeenten in onze provincie waar het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan nog niet is goedgekeurd.
Koen Helsen, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening en planning, is positief over de goedkeuring van de structuurplannen: “De zeventig gemeenten in de provincie zijn bijna allemaal geslaagd in de opmaak van hun gemeentelijk ruimtelijk structuurplan. Deze opdracht, vastgelegd in het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen in 1999 was voor vele gemeenten een ware uitdaging. Vandaag, met de laatste gemeenten in de eindfase van hun planningsproces is het overduidelijk dat het een intensieve maar vooral nuttige oefening is geweest. De ruimtelijke ordening in de gemeenten gaat er dankzij de structuurplannen op vooruit.”
Build for Life