Interieur

ProtoLight presenteert: Shaping Light

ProtoLight is binnen het Industrial Design Center (IDC) van Howest het expertisecentrum op het gebied van alles wat met verlichting te maken heeft. Deze onderzoekscel specialiseert zich in innovatieve productontwikkeling in de regio en daarbuiten. Op 27 januari organiseert het lichttechnologiecentrum Protolight een studiedag 'Shaping Light'. De focus ligt op design.

Voor het ogenblik maakt de verlichtingsindustrie een turbulente fase door. De gloeilamp is verbannen, de LED-technologie evolueert snel en OLED's worden steeds concreter. Het lichttechnologiecentrum van Howest, ProtoLight, verwelkomt op 27 januari acht experts. In de presentaties komen verschillende onderwerpen uit de verlichtingstechnologie aan bod. De focus ligt op het ontwerp van innovatieve verlichtingstoestellen en andere toepassingen van verlichting in het dagelijks leven.

Naast de technische benadering speelt ook vormgeving (design) een grote rol. Ontwerpers laten u zien op welke creatieve manier zij gebruik maken van zowel conventionele als nieuwe technologieën. Ook is er een debat dat gaat over de toekomst van de verlichting. Het leven na de gloeilamp zeg maar. De hele dag lang exposeren bedrijven hun producten en diensten in het IDC. Volgende ondernemingen zijn aanwezig: Barco, Deltalight, ERCO, Etap, FRAP, IB Lichtateljee, Limis, MGX by Materialise, Pedeo, Philips, Venlet Interior Architecture en Voxdale.

Shaping Light praktisch
Adres: Howest, Industrial Design Center, Marksesteenweg 58 in Kortrijk
Datum: woensdag 27 januari 2010.
Info: www.protolight.be