Nieuwbouw

Program Bouwmanagement start franchiseketen

Program Bouwmanagement begint een franchiseketen voor bouwprofessionals. Deskundigen op het terrein van bouwrecht, bouwkosten, brandveiligheid en vastgoedbeheer gaan gezamenlijk onder één vlag opereren.

Volgens projectmanager Martin Jansen is het doel een one stop shop. `Alles onder één dak.` Het initiatief heeft meerdere voordelen. Franchisegever Program kan zonder al te grote investeringen snel groeien. `Daar staat tegenover dat de franchisenemer minder risico loopt dan een gewone starter. Ze profiteren bijvoorbeeld van onze naam. Daarnaast hopen we natuurlijk dat ze elkaar werk zullen toeschuiven.` De franchisenemer geeft een deel van zijn zelfstandigheid op. `In ruil daarvoor zorgen wij voor kantoorruimte, certificering, een website en besteden we de boekhouding uit. Wij faciliteren, zeg maar. Op het moment dat er omzet gegenereerd wordt, vragen wij daar een percentage van.` Dit percentage ligt volgens Jansen ergens tussen de 5 en 15%.

Momenteel is er éen ondernemer, een vastgoedmanager, die zich als franchisenemer heeft aangemeld. `Uiteindelijk hopen we op zo`n zeven à acht deelnemers uit te komen. We zoeken bijvoorbeeld nog deskundigen op het gebied van bouwrecht, bouwkosten, vastgoedbeheer en brandveiligheid.` Over zijn ambitie zegt Jansen zijn kantoor te beginnen in Hendrik Ido Ambacht, maar in de toekomst hoopt uit te kunnen breiden naar bijvoorbeeld de regio Eindhoven of Utrecht.

Gebaseerd op: Cobouw