Tuin

Proberen recht te blijven in Alicante

Wie in de Spaanse kuststad Alicante een lange wandeling wil maken naast het strand kan maar beter beschermende kledij aantrekken. Sinds de promenade in Alicante werd vernieuwd, komen er opvallend meer mensen onzacht in aanraking met de grond.
De heraangelegde promenade ziet eruit alsof het een opeenvolging is van 3D-straatstenen -sommigen zien er Rubukskubussen in - die samen een lange trappenketen vormen. Bij een aantal vakantiegangers veroorzaakt de vernieuwde dijk een draaierig gevoel en misselijkheid.

“Wanneer je een paar drankjes op hebt, is het echt niet vanzelfsprekend om op die dijk te wandelen”, zegt de Britse expat Rich Poolton in The Daily Mail. “De ogen worden al verward zonder dat je alcohol hebt gedronken. En als je een avondje op stap bent geweest, dan heeft die dijk een negatieve invloed op de maag.”

Nog volgens Poolton, die inmiddels al twee jaar in Alicante woont, zijn er al een paar mensen ernstig gekwetst geraakt nadat ze op de bewuste dijk een wandeling hadden gemaakt. “Je ziet het bijna elke avond en nacht bij een groep feestvierders, er is minstens één iemand die moeite heeft om recht te blijven.” Volgens de Brit is het een goeie zaak dat er naast de dijk ballustrades staan.