Algemeen

Prins Filip opent Living Tomorrow

Door hun handen door een laserstraal te halen, openden prins Filip en zijn vrouw Mathilde donderdag het nieuwe 'huis van de toekomst' in Amsterdam-Zuidoost. Het futuristische gebouw, dat in de volksmond ook wel de kruimeldief wordt genoemd, is volgens de kroonprins een 'boeiend project'.

Het huis staat dan ook bol van de technologische snufjes zoals een koelkast met beeldscherm die vertelt welke gerechten je kunt maken met de aanwezige etenswaren, een wasmachine die waarschuwt als er een rode trui tussen de witte lakens zit en een badkamerspiegel die tijdens het tandenpoetsen het laatste nieuws, weerbericht of gewoon een leuk filmpje laat zien.


Bij het aanzetten van een elektrische tandenborstel, begint automatisch een filmpje te spelen. Het 2 minuten durende fragment moet tandenpoetsen voor kinderen leuk maken.

Het 'Living Tomorrow'-huis in Zuidoost zal op 3 januari volgend jaar opengaan voor het publiek.

Het is niet het eerste project waar bedrijven hun uitvindingen tonen. Het van oorsprong Belgische initiatief opende eerder al twee gebouwen in Vilvoorde. Maar ook China zal binnenkort een kijkje kunnen nemen in de toekomst, aangezien volgend jaar de eerste steen wordt gelegd in Sjanghai.
Build for Life