Algemeen

Primeur: binnenluchtzuiverende pleister en gipsplaten

De Gyproc ACTIV air producten capteren een groot deel van de zogeheten VOS (vluchtige organische stoffen) en neutraliseren deze. Door het toepassen van ACTIV air gipsplaten en ACTIV air pleisterwerk levert Gyproc een belangrijke bijdrage om zorg te dragen voor zuivere binnenlucht en maakt van elke woning (bureau, klas, sportclub…) een schone plaats, waar zelfs generaties lang van kan genoten worden. Gyproc garandeert namelijk een zuiverende werking van minstens 50 jaar, wetenschappelijk bewezen.

Europese regelgeving

Heel dikwijls gaan we er van uit dat de lucht binnenshuis zuiverder en gezonder is dan deze buitenshuis. Studies en metingen hebben nochtans aangetoond dat de concentraties aan bepaalde schadelijke stoffen hoger zijn binnenshuis dan buitenshuis. Dat ligt voor een deel aan onszelf -we ademen nu eenmaal CO² uit- maar ook aan de bouwmaterialen (verf, lijm, …) die we gebruiken, of aan schoonmaakmiddelen, gasfornuizen, verwarming, enzovoort. Daarbovenop dringen schadelijke stoffen ook van buiten het huis binnen (benzeen, stikstofoxiden, roetdeeltjes…) en blijven er hangen. Zowel op regionaal, nationaal als Europees niveau werken de overheden aan maatregelen om de lucht binnenshuis zuiverder te maken en te houden.

Belangrijk voor de gezondheid

Gemiddeld brengen we meer dan 80% van ons leven door in een binnenmilieu (in huis, op het werk, in de klas…). De kwaliteit van de binnenlucht is dus in belangrijke mate bepalend voor een goede gezondheid. De problemen die een slecht geventileerde ruimte met zich mee kunnen brengen zijn gekend; gezondheidsklachten (hoofdpijn, astma…), vocht en schimmels… Ventileren en verluchten is dus een must, zeker nu in moderne bouwsystemen de eisen qua isolatie en luchtdichtheid met de focus op energiebesparing steeds strenger worden en luchtverversing afremmen, zodat vervuiling die binnenshuis ontstaat niet, of minder snel wordt afgevoerd. De nieuwe, zuiverende Gyproc haalt de vervuilende deeltjes uit de binnenlucht en neutraliseert ze in het pleister.

Links:
www.gyprocverluchtjewoning.be
www.gyproc.be
Build for Life