Algemeen

Prijs Vrije Pyramide 2002 voor Huub Smeets

Stadsontwikkelaar Huub Smeets krijgt eind mei de Vrije Pyramide 2002, de rijksprijs voor excellent opdrachtgeverschap. Smeets, vanaf 1988 directeur Stadsontwikkeling en Grondzaken van de gemeente Maastricht en sinds 2000 directeur van de Vesteda groep, krijgt de prijs van de minister van VROM, omdat hij in zijn werk nadrukkelijk de hele stad in het oog houdt.

Smeets heeft volgens VROM niet alleen oog voor de stedenbouwkundige en landschappelijke samenhang, maar ook voor het architectonische detail. Hij drukte in Maastricht zijn stempel op projecten als het Sphinx-Ceramiqueterrein, het Maas-Markt project en de Maasoevers. Hij toont voortdurend en maximale inzet, waarbij zijn motto is: ‘bijna goed is fout’. Op dit moment ontwikkelt hij onder meer projecten in Rotterdam (Wilhelminapier), Amsterdam (IJburg, Zuid-as, IJ-oevers) en Arnhem (Rijnboog). Smeets heeft het opdrachtgeverschap altijd als een vak gezien, waarvoor flexibiliteit, doortastendheid, duidelijkheid, deskundigheid en misschien zelfs een zekere mate van fanatisme vereist zijn. Het belang van goed opdrachtgeverschap kan volgens hem nauwelijks worden overschat.

Gouden Pyramide
De Vrije Pyramdie is de laatste die wordt toegekend. Met ingang van dit jaar wordt de tweejaarlijkse uitreiking vervangen door een jaarlijkse Gouden Pyramide voor inspirerend opdrachtgeverschap.

Build for Life