Algemeen

Preview Europees kampioenschap Rallycross Maasmechelen

Limburger Pedro Bonnet is momenteel goed onderweg in Divisie 2 voor achterwielaangedreven wagens. Alleen resulteerde dit nog niet in klinkende resultaten. Tijdens de wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap in het Nederlandse Valkenswaard kreeg de Fordrijder niet de tijd om een defecte steekas te wisselen, terwijl een manche later in Maasmechelen een elektronisch probleem de kop opstak en de onfortuinlijke zakenman de finale niet kon afwerken. Nochtans had de man uit Zutendaal een superdag en was tijdens de kwalificatieheats sneller onderweg dan merkgenoot Jos Sterkens. En dat laat het beste vermoeden voor de Europese manche komend weekend.

“Het doet deugt als je progressie voelt en een piloot met meer dan twee decennia ervaring kan kloppen op de piste”, weet Bonnet. “Laten we vooral niet vergeten dat ik komend weekend pas mijn 7de wedstrijd rij in competitie en de vijfde met de nieuwe Fiësta in Divisie 2. De wagen zelf staat nog niet echt op punt en in Maasmechelen hebben we de extra ballast op de achteras overboord gegooid om te testen naar de Europese wedstrijd”.

Vooral tijdens de trainingen liet de rookie een knaltijd noteren. Maar als dat voldoende zal zijn om komend weekend te schitteren is maar de vraag. De concurrentie is moordend.

“De Scandinaviërs, aangevuld met Tohill en Castoral zijn de mannen die moeten scoren voor het kampioenschap. De Belgen moeten oppositie voeren op eigen bodem. De Divisie 2 is momenteel flink opgewaardeerd. Er komen 16 wagens aan de start en naar mijn mening komen een 10-tal piloten in aanmerking voor een rechtstreeks ticket voor de A-finale. Allemaal piloten met quasi identiek materiaal en meer ondervinding. Uiteraard zijn landgenoten Guino Kenis en Jos Sterkens hierbij gerekend en ook Patrick Mertens die momenteel de best geklasseerde Belg is in Divisie 2. En ik gok voorzichtig ook op een plaatsje in de A-finale. Maar in rallycross weet je nooit. Op pure snelheid heb ik geen schrik, maar een tik is rap uitgedeeld en dan mag je een kruis maken over een goede klassering. Als ik net zoals tijdens de laatst verreden wedstrijd in Maasmechelen telkens een kanonstart kan lukken en uit het geharrewar kan blijven, zie ik een goede klassering wel zitten”.

Maar Pedro Bonnet is niet te beroerd om toe te geven dat hij als rookie nog veel te leren heeft en ondanks zijn progressie als underdog aan het weekend begint.

“Ik heb niets te verliezen”, gaat de zaakvoerder van ImmoBiliarE verder. “Maar dit is mijn thuiswedstrijd en ik kan bij manier van spreken te voet naar het circuit komen. Er zullen dus een pak supporters op post zijn en ik wil hen niet ontgoochelen. Op de piste zal ik het beste van mezelf geven, terwijl we mechanisch de zaken eerder voorzichtig aanpakken. Zo ben ik een van de weinige piloten die nog niet over een sequentiële versnellingsbak beschik. Op papier ben ik dus benadeeld, maar in realiteit vraagt dit een enorme aanpassing en tijd voor testwerk was er niet. Komende winter hebben we daar dan wel tijd voor en kan ik 2011 aanvangen in nog betere omstandigheden. Mijn betrachting tijdens mijn maidenjaar was het Belgisch kampioenschap. Maar door de tegenvallers in Valkenswaard en Maasmechelen denk ik dat ik genoegen zal moeten nemen met een derde eindplaats. Voor de Europese manche zit er geen druk op de ketel en wil ik zien waar ik momenteel sta”.

Bouw & Wonen is Partner van Bonnet Racing.

Ook interessant


Build for Life