Buitenschrijnwerk

Preventief milieubeheer in uw schrijnwerkerij

Voor het schrijnwerkbedrijf wordt het begrip “milieu” steeds belangrijker. Zowel een groter wordend aantal klanten, de naaste buren als de overheid verwachten dat ook de bedrijven uit de schrijnwerksector voldoen aan de gestelde normen en flexibel inspelen op nieuwe technische mogelijkheden om afval en emissies te reduceren. Om u als werkgever van een schrijnwerkerij te wapenen om te voldoen aan deze verwachtingen en de zorg voor het milieu in de praktijk toe te passen, organiseren wij een reeks van info-avonden en computerworkshops.

De Confederatie Bouw – Vlaamse Schrijnwerkers heeft met subsidies van de Vlaamse Overheid (Presti 5) een website opgesteld waar u een antwoord kan vinden op al uw milieuvragen. U vindt er niet alleen interessante kostenbesparende maatregelen, maar ook subsidies en een overzicht van de milieuwetten en regels die op uw bedrijf van toepassing zijn. Tenslotte worden ook praktische hulpmiddelen geboden om uw milieuprestaties te meten en te registreren. U kan er direct aan de slag gaan en ontdekken hoe preventieve milieuzorg voor uw bedrijf kan lonen. Surf naar www.timmeraanmilieu.be. Alle schrijnwerkbedrijven in Vlaanderen kregen ondertussen ook een handige cd-rom toegestuurd.

Tijdens de info-avond krijgt u een voorstelling van de mogelijkheden en van relevante milieu-informatie op www.timmeraanmilieu.be, een toelichting bij de recyclage van ramen en deuren door High 5 en een overzicht van de energiepremies voor uw bedrijf en uw klanten door Rockwool. Wenst u echter in beperkte groep een uitgebreide toelichting te ontvangen bij de huidige en toekomstige milieueisen en bij de kostenbesparende verbetermogelijkheden voor uw schrijnwerkerij, dan kan u deelnemen aan één van de workshops. Tijdens de workshops stelt u samen met en onder begeleiding van milieuspecialisten van BECO en een milieujurist van de Vlaamse Confederatie Bouw een plan van aanpak op rekening houdend met de maat van uw bedrijf.

Info-avonden op:<.b>
 donderdag 27 januari 2005 in het auditorium Fortisbank (Graanmarkt 17 te Kortrijk)
 maandag 31 januari 2005 in de Confederatie Bouw Antwerpen (T. Van Rijswijckplaats 7, 2000 Antwerpen)

Computerworkshops op:
 18 januari in de Confederatie Bouw van Hasselt
 24 februari 2005 in de Confederatie Bouw Antwerpen
 dinsdag 1 februari 2005 in de Confederatie Bouw van Gent
 3 februari in de Confederatie Bouw van Waasland

Drie-avonden al achter de rug.
Op maandag 29 november, woensdag 1 december en donderdag 16 december vonden in respectievelijk het Intermotel te Lummen, de Confederatie Bouw van Gent en de Confederatie Bouw Waasland de eerste drie avonden plaats. Deze werden bijgewoon door een enthousiast publiek (zie foto).