Architectuur

Premières tijdens Architectuur Film Festival

Tijdens het Architectuur Film Festival in Rotterdam (AFFR) vinden komend weekend enkele grote premières plaats. Zo zal voor het eerst in Europa een nieuwe film over I.M. Pei worden vertoond en beleeft een documentaire over Herman Hertzberger zijn wereldpremière. Daarnaast verschijnt tijdens de openingsavond donderdag ook Visual Acoustics over de architectuurfotograaf Julius Shulman voor het eerst op het witte doek.

‘Learning from Light, the Vision of I.M. Pei’ is een van de verrassingsfilms op het uitgebreide programma. De kersverse winnaar van de RIBA Royal Gold Medal wordt gevolgd tijdens het ontwerpproces voor het nieuwe museum voor islamitische kunst in Doha (Qatar). Vrijdag om 20.00 uur wordt de documentaire eenmalig vertoond.

’Ik zag ruimte’ is de langverwachte documentaire over Herman Hertzberger, een van de belangrijkste Nederlandse architecten van na de oorlog.

,,Deze film gaat op zoek naar de essentie van de architectuur van Hertzberger. Wat ligt besloten in zijn stijl? Hoe komen ideeën tot uitdrukking in zijn architectuur? Hoe zijn de gebouwen veranderd en hoe zullen zijn gebouwen in de toekomst veranderen?”, meldt het AFFR.

De openingsavond is al uitverkocht, maar Visual Acoustics over de dit jaar overleden Shulman zal ook zondag worden vertoond (er zijn nog enkele kaarten beschikbaar).

Lees verder op Architectenweb.nl