Portugal lonkt naar de gepensioneerde Belg

11 april 2013 Bron: Logic-Immo
Portugal lonkt naar de gepensioneerde Belg
Elke Belg die ervan droomt om tijdens zijn oude dag te gaan overwinteren in Florida, met palmbomen en cocktails en alles erop en eraan, kan het ook dichterbij huis zoeken! Portugal wil namelijk uitgroeien tot dé place to be om een buitenverblijf te kopen…
Portugal heeft recent fiscale maatregelen getroffen die het land aantrekkelijker moeten maken bij buitenlanders. Vanaf nu zal je hier niet enkel kunnen golfen, bacalao eten en zonnekloppen, maar ook besparen op belastingen. Want stel dat je met pensioen bent en een deel van het jaar in Portugal verblijft, dan zal je tijdens deze periode geen belastingen betalen op je pensioen. Twee voorwaarden: je pensioen baseert zich op inkomsten die niet in Portugal verworven zijn en je blijft belastingplichtig in een land waarmee Portugal een dubbelbelastingverdrag heeft afgesloten. België heeft zo’n verdrag met Portugal.

Fiscale stimulans voor een tweede verblijf

Daarnaast krijgt ook de aankoop van een tweede verblijf een fiscale stimulans. In tegenstelling tot andere landen in het Middellandse Zeegebied, is Portugal een veel minder populaire bestemming om een buitenverblijf te kopen. Meet 4.000 buitenlandse vastgoedverkopen per jaar, kan Portugal moeilijk op tegen Spanje (45.000) of Frankrijk (25.000). Om hier iets aan te doen, zal je binnenkort van een gunsttarief van 25% in de personenbelasting genieten bij aankoop van een tweede verblijf in Portugal. Bovendien kent Portugal geen vermogensbelasting.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo