Interieur

Porceleinproducent Royal Boch is opnieuw failliet

De Waalse porceleinproducent Royal Boch is voor de tweede keer op drie jaar tijd failliet verklaard. De arbeidsrechtbank van La Louvière eist echter dat de eigenaar de personeelsleden aan het werk houdt.
De handelsrechter was donderdagochtend opvallend scherp voor Patrick De Maeyer, de Brusselse hoofdeigenaar van Royal Boch. Die wordt verweten dat hij enkel de merknaam en de voorraden wou in handen krijgen.

Voor de 34 overblijvende werknemers van Royal Boch in La Louvière is het faillissement een opluchting. Volgens de bonden waren zij al sinds december niet meer betaald en kunnen ze nu gaan stempelen. Toch hopen ze dat er een nieuwe overnemer gevonden wordt.

Kort na de uitspraak over het faillissement, velde de arbeidsrechtbank van La Louvière dan weer een opmerkelijk oordeel. Zo veroordeelde die rechtbank Patrick De Maeyer om de overgebleven personeelsleden van Royal Boch aan het werk te houden. Concreet: dus hen te betalen, ook al kunnen ze niet werken, want de fabrieksgebouwen zijn onlangs gesloopt.

Ook interessant