Bedrijfsnieuws

Poortenbedrijf zal migranten niet meer uitsluiten

Het poortenbedrijf Feryn uit Kapelle-op-den-Bos belooft voor toekomstige vacatures geen kandidaten meer uit te sluiten omdat ze geen Belg zijn. Dat heeft directeur Willy Feryn gezegd in een gesprek met het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en de middenstandsorganisatie Unizo.

Eind april weigerde Feryn migranten aan te werven voor het installeren van kantelpoorten, ook al vond hij geen personeel en waren de migranten wel degelijk gekwalificeerd.

Volgens Feryn "wilden de klanten geen Marokkanen over de vloer zien komen". Het bedrijf heeft overigens wel migranten in binnendienst, maar weigerde hen in te zetten voor buitendiensten.

De uitspraken leidden tot een golf van protest. Vlaams Belang wierp zich dan weer op tot de grote verdediger van Feryn.

"Uitspraken waren ongelukkig"

Feryn erkent nu dat zijn uitspraken op zijn minst ongelukkig waren. Hij benadrukt dat het niet de bedoeling was zich negatief uit te laten over een groep van de bevolking omwille van hun afkomst. "Mochten deze uitspraken kwetsend zijn overgekomen, dan wil hij zich daar graag voor verontschuldigen", luidt het nu in een mededeling.

Feryn draait helemaal bij

Het bedrijf belooft ook voortaan niet langer gekwalificeerde kandidaten uit te sluiten omwille van hun afkomst. "Hij heeft reeds stappen gezet en zal ook in de toekomst al het nodige doen om te garanderen dat elke kandidaat gelijke kansen heeft", luidt het nu.

Het poortenbedrijf zal zich voor zijn personeelsbeleid ook laten begeleiden door "gespecialiseerde instanties"
Build for Life