Algemeen

Plannen Oosterweelverbinding bijsturen

Enkele vooraanstaande bedrijfsleiders uit de Antwerpse haven vragen in een brief aan de Vlaamse regering om de plannen voor de Oosterweelverbinding bij te sturen. De Oosterweelverbinding moet de Antwerpse ring rond maken, via een tunnel onder de Schelde en een viaduct (Lange Wapper) over de havendokken.

De bedrijfsleiders vragen dat de plannen over de tolheffing worden bijgestuurd. Ze zijn ook bezorgd over de impact op de trafiek in de haven.

Volgens hen zijn alternatieve voorstellen voor de Oosterweelverbinding onvoldoende bestudeerd.

Christian Leysen van het internationale containerbedrijf Alhers Logistics vraagt de Vlaamse overheid om de zaken "te herbekijken". "Soms slaat men de bal mis en dan vergt het politieke moed om dat toe te geven", aldus Leysen.

Gisteren uitte ook de automobilistenbond VAB al zijn bezorgdheid over de Oosterweelverbinding.

Van Mechelen wil geen vertraging
Vlaams minister van Begroting en Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open VLD) wil geen bijkomende vertragingen in de uitvoering van het Masterplan Antwerpen.

Volgens Van Mechelen is het toekomstige traject van de Oosterweelverbinding uitgestippeld na grondig studiewerk en een weloverwogen besluitvormingsproces.

"Er is nu een definitief gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan en de financiering van het volledige Masterplan werd veiliggesteld."

Van Mechelen wacht een rapport af van het Rekenhof, dat een procesaudit uitvoert, om een definitieve beslissing te nemen, maar hij wil "geen bijkomende of onnodige vertragingen".

Ook interessant


Build for Life