Algemeen

Petroleumlamp zet woning in lichterlaaie

Woensdagavond, omstreeks 19 uur, brak brand uit in de rijwoning gelegen in de Hinnebilkstraat 8 te Ingelmunster, bewoond door Mauricette Dewaele, haar twee kinderen en haar bejaarde moeder Marie Madeleine Verheye.

De moeder was alleen thuis en heeft de brand opgemerkt. De vrouw haastte zich naar buiten en haalde hulp bij de buren die prompt de brandweer verwittigden.

Door het feit dat de brandweerkazerne maar een honderdtal meter van het gebeuren verwijderd ligt, was de brandweerploeg -- 35 man sterk -- snel ter plaatse.

Vermoedelijke oorzaak van de brand is een petroleumvuurtje, geplaatst tussen de keuken en de badkamer, dat door een ontploffing vuur vatte. Toen de spuitgasten arriveerden sloegen de vlammen reeds aan de achterkant van het huis naar buiten. Aan de voorkant van de woning was er een forse rookontwikkkeling. Commandant Marino Holvoet verzwikte zijn enkel en werd overgebracht naar het ziekenhuis; samen met Marie Madeleine Verheye, die in shock was.

De woning is tijdelijk onbewoonbaar verklaard en het gezin krijgt opvang in een OCMW-flat in Ingelmunster. De beide aangrenzende woningen ondervonden ook rookschade.
Build for Life