Persen van stalen buizen met kleine diameter

26 april 2016 Bron: Viega
Viega presenteert een nieuwe ontwikkeling in het innovatieve Megapress-perssysteem voor dikwandig staal. Met de kleine maat 3/8” wordt het persen van stalen buizen in residentiële verwarmingsinstallaties eindelijk mogelijk. Met deze belangrijke troef voor de installateur op de renovatie- en vervangmarkt breidt Viega het Megapress-gamma verder uit. In 2014 bracht Viega Megapress op de Belgische markt, een revolutionair systeem voor het koud persen van buizen in dikwandig staal, in de maten ˝” tot 2”. Dat was een grote stap voorwaarts ten opzichte van het traditionele lassen, want zo’n 60% sneller, geen risico op brandgevaar en zonder te moeten sleuren met zware apparatuur op soms moeilijk toegankelijke plaatsen.

Bovendien moet je niet meer de hele installatie laten leeglopen, wat bij lassen wel het geval is. Nu het systeem wordt uitgebreid met de nieuwe kleine maat 3/8”, worden de troeven van Megapress ook voor het vervangen of herstellen van particuliere verwarmingsinstallaties beschikbaar, die veelal uit dikwandig staal zijn opgebouwd.

Viega Persen van stalen buizen met kleine diameter

Of de buis naadloos, gelast, ongecoat, verzinkt of met een kunstharslak gecoat is, maakt daarbij niet uit. Dankzij een speciaal EPDM profiel-afdichtingselement is Megapress ook bij ruwe oppervlakken en oneffenheden volkomen betrouwbaar. De 3/8”-fittingen worden geperst met een PT2 persbek en de Pressgun 5 of Picco. Het Viega Megapress-systeem is een compleet gamma, inclusief bochten, T-stukken, persbekken,…

Net als bij de grotere diameters worden niet-geperste verbindingen via de gepatenteerde SC-Contur-veiligheid onmiddellijk zichtbaar bij de droge dichtheidsproef in het bereik van 22 mbar tot 3 bar, bij de natte dichtheidsproef van 1 tot 6,5 bar. Na het persen is de verbinding duurzaam en 100% veilig dicht.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo