Bedrijfsnieuws

Pehac moet eerste hotel nog kopen

Pan-European Hotel Acquisition Company (Pehac) is nog steeds in onderhandeling over zijn eerste aankoop. Het fonds kondigt een buitengewone aandeelhoudersvergadering aan in februari, in verband met de veranderde marktomstandigheden.

Dat maakte het vastgoedfonds bekend bij de derdekwartaalcijfers. De winst na belasting over de eerste negen maanden van 2008 kwam uit op € 2,97 mln. Aangezien Pehac nog geen aankopen heeft gedaan, kent het bedrijf nog geen omzet. Daarom is het resultaat nog volledig toe te schrijven aan rente-inkomsten. Het eigen vermogen bedroeg per 30 september € 112,0 mln, of € 6,44 per gewoon aandeel.

Pehac stelt in actieve onderhandelingen met diverse verkopers te zijn en is van plan om met een verkopende partij binnenkort een intentieverklaring te sluiten. Daarbij is afgesproken om de definitieve prijs van deze transactie in april 2009 te bepalen, vanwege de huidige volatiliteit in de markt. Dan wordt ook de identiteit van de verkopende partij pas bekendgemaakt. Begin oktober sprak Pehac de verwachting uit uiterlijk 19 januari 2009 een intentieverklaring te kunnen tekenen voor zijn eerste overname.

Pehac werd in februari 2007 opgericht en kreeg in juli van dat jaar een beursnotering in Amsterdam. Het bedrijf is een investeringsvehikel, bedoeld voor overnames van hotels.
Build for Life