Architectuur

Paul Corbeel wordt de nieuwe CEO van VK

Na bijna 30 jaar aan het hoofd gestaan te hebben van VK, heeft Peter Van Kerckhove zijn opvolger aangeduid. Hij geeft de fakkel door aan Paul Corbeel en wordt zelf Chairman van de Advisory Board bij VK. Paul Corbeel (43) heeft binnen VK een parcours afgelegd van Project Architect tot Managing Director.

VK werd in 1952 opgericht door Hubert Van Kerckhove die met zijn ingenieurs-en architectenbureau vooral heeft meegewerkt aan de na-oorlogse agro-industriële expansie en de bijhorende infrastructuur in Europa. In de jaren ’70 voerde VK de eerste Healthcare-opdrachten uit, vandaag één van de belangrijkste activiteiten van de groep. In 1978 kwam Peter Van Kerckhove als bestuurder aan boord en door een combinatie van organische groei en een gerichte overnamepolitiek heeft hij de groep uitgebouwd tot wat het vandaag is. Een onafhankelijke, multidisciplinaire, internationale speler met vestigingen in België, Kazakhstan en recent Vietnam.

Als geen ander slaagde Peter Van Kerckhove erin, dankzij zijn internationaal netwerk, om een aantal prestigieuze projecten naar zich toe te trekken. Projecten zoals het Gerechtsgebouw Antwerpen waar hij zelf voor naar Londen trok om Lord Richard Rogers te overtuigen samen in te schrijven voor de competitie. Of het nieuwe NAVO-hoofdkwartier dat nu in aanbouw is en momenteel de grootste werf in België.

Paul Corbeel vervoegde het kantoor als architect in 1997 en heeft als Lead Architect van meetaf aan het project Gerechtsgebouw Antwerpen in goeie banen geleid. Kort na de oplevering leidde hij de architectuurvleugel van de groep die enkel nog focust op Healthcare. Binnen de Healthcare-markt biedt VK immers een totaalpakket onder één dak: van masterplanning, over programmatie, architectuur, engineering en interieur tot landscaping en infrastructuur. Paul heeft de ambitie om VK verder internationaal te ontwikkelen en zal ook de engineering-activiteiten, in samenwerking met externe architecten, verder ontplooien.