Duurzaam Bouwen

PassiveHouse 2009: 11, 12 en 13 september

Een comfortabele woning, die voor de prijs van een kopje koffie per dag kan worden verwarmd. Het kan! Een doorgedreven isolatie en slimme woningoriëntatie maken zelfs het gebruik van een traditioneel verwarmingssysteem overbodig. Ook in scholen, kantoorgebouwen, etc... zijn ondertussen zeer gunstige resultaten behaald met de passiefhuisstandaard. In een tijd van stijgende energieprijzen en dringende klimaatmaatregelen biedt dit concept dus een antwoord op tal van uitdagingen voor de zeer nabije toekomst.

PassiveHouse is een jaarlijks dubbelevenement met een symposium en een beurs. Dit concept is een trendsetter op het gebied van PASSIEF en ENERGIEZUINIG BOUWEN en kent in de Benelux zijn gelijke niet. PassiveHouse, georganiseerd door de twee Belgische passiefhuisverenigingen Passiefhuis-Platform (PHP) en Plate-forme Maison Passive (PMP), is al aan zijn achtste editie toe. Voor het derde jaar op rij vindt het evenement plaats in de Brusselse Tour & Taxis-hallen.

De combinatie van SYMPOSIUM en BEURS biedt zowel de professional als de kandidaat-bouwer de mogelijkheid zich grondig te informeren. Op vrijdag 11 september kan de professional op het symposium terecht voor de meest up-to-date kennis inzake passiefhuisontwikkelingen. De beurs opent tijdens het weekend van 12 en 13 september de deuren voor het grote publiek. Noteer het dus al vast in uw agenda: PassiveHouse 2009, van 11 tot 13 september 2009 in Tour & Taxis, Brussel.